Постинг
04.06.2018 18:51 -
Торта Кокосова наслада с череши
Когато денят е дъждовен е идеалното време за малко време в кухнята. Днес се сетих, че имам купени кокосови стърготини и трябва да ги използвам за нещо. Понеже вече правих торта Рафаело, реших да бъде нещо по разнообразно. Прочетох доста предложения из интернет и стигнах до заключение, че е най- добре да комбинирам няколко идеи в една. Много от рецептите бяха комбинация от кокос и череши. Скоро правих сладко от череши с прахчетата на Доктор Йоткер, а те стават много желирани, така че вместо да варя на котлона черешите със захар и после да прибавям желатин (това е вариант за тези които нямат сладко), аз използвах направо моето сладко :)
И така направих пандишпанов блат (за два блата, след като се разреже):
4 яйца
1 голяма чаена чаша захар
1 голяма чаена чаша пресято брашно
1 пакетче ванилена захар
за крема:
500 мл сладкарска сметана на Hopla
400 мл заквасена сметана на Данон (най-гъста от всички използвани)
кокосови стърготини
пудра захар- на вкус
за украса:
бишкоти
течен шоколад
Компот за сиропиране
Сладко от череши
Печем пандишпана на 180 градуса до готовност. След като изстине разрязваме през средата.
Разбиваме сладкарската сметана с пудрата захар с миксер, добавяме на части заквасената смета, като разбъркваме с шпатула на ръка и после кокосовите стърготини. Част от крема отделяме, за да намажем тортата от горе и да използваме за залепяне на бишкотите.
Подреждаме във формата за торта пандишпанов блат, сиропираме, изсипваме желето от череши, кокосовия крем, отново блат и останалия крем.
Подреждаме бишкотите, разтапяме течния шоколад и поръсваме, както ни е на сърце.
След като тортата стегне я обкантваме с останалите бишкоти намазани със крема, за да слепнат и отново прибираме в хладилника.
Нещо вкусно и лесно!
Бон Апети!
И така направих пандишпанов блат (за два блата, след като се разреже):
4 яйца
1 голяма чаена чаша захар
1 голяма чаена чаша пресято брашно
1 пакетче ванилена захар
за крема:
500 мл сладкарска сметана на Hopla
400 мл заквасена сметана на Данон (най-гъста от всички използвани)
кокосови стърготини
пудра захар- на вкус
за украса:
бишкоти
течен шоколад
Компот за сиропиране
Сладко от череши
Печем пандишпана на 180 градуса до готовност. След като изстине разрязваме през средата.
Разбиваме сладкарската сметана с пудрата захар с миксер, добавяме на части заквасената смета, като разбъркваме с шпатула на ръка и после кокосовите стърготини. Част от крема отделяме, за да намажем тортата от горе и да използваме за залепяне на бишкотите.
Подреждаме във формата за торта пандишпанов блат, сиропираме, изсипваме желето от череши, кокосовия крем, отново блат и останалия крем.
Подреждаме бишкотите, разтапяме течния шоколад и поръсваме, както ни е на сърце.
След като тортата стегне я обкантваме с останалите бишкоти намазани със крема, за да слепнат и отново прибираме в хладилника.
Нещо вкусно и лесно!
Бон Апети!
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 6
Архив