Постинг
19.06.2018 10:07 -
Шоколадова торта с червени плодове
За блата:
1 ч.чаша брашно
1 ч.чаша захар
1 пак. ванилена захар
4 яйца
какао на око (2-3 с.л.)
Разбиваме заедно яйцата и захарта добавяме брашното и печем на 170градуса до готовност. Получава се пандишпан за два блата.
За крема:
1 течна сладкарска сметана ( 500 мл )
пудра захар- на вкус
1 чаша еспресо
Разбиваме сметаната със захарта и добавяме кафето като леко разбъркваме на ръка(добавяме кафе леко да се овкуси-внимава се да не стане прекалено течна сметаната) . Оставяме в хладилника да постегне.
Украса:
1 черешово желе
филирани бадеми
малини,френско грозде,мента
За шоколадовия ганаш:
250 гр. черен шоколад
160-180мл сладкарска сметана
10гр.масло
След като блата е изстинал разрязваме през средата. Намазваме целия блат със черешовото желе, разпределяме сметаната (като сме оставили малко да намажем и отгоре тортата),слагаме другия блат и намазваме отгоре. Тортата се оставя да стегне в хладилника поне 3-4 часа преди да се залее със шоколадовия ганаш.
За ганаша:
Затопляме сладкарската сметана до степен преди завиране. Натрошаваме парчетата шоколад и пасираме сместа с пасатор. Добавяме маслото и отново пасираме. Ако ганаша е прекалено гъст (получава се от технологията с пасатора) се затопля още сметана и се добавя до постигане на желаната консистенция.
След като тортата е стегнала отваряме ринга, заглаждаме идеално повърхността,за да не се прекъсва шоколада докато го разнасяме и поливаме с ганаша. Отново оставяме в хладилник докато се стегне. След това окрасяваме отгоре със плодове и стръкчета мента, а отстрани нанасяме филираните бадемчета.
1 ч.чаша брашно
1 ч.чаша захар
1 пак. ванилена захар
4 яйца
какао на око (2-3 с.л.)
Разбиваме заедно яйцата и захарта добавяме брашното и печем на 170градуса до готовност. Получава се пандишпан за два блата.
За крема:
1 течна сладкарска сметана ( 500 мл )
пудра захар- на вкус
1 чаша еспресо
Разбиваме сметаната със захарта и добавяме кафето като леко разбъркваме на ръка(добавяме кафе леко да се овкуси-внимава се да не стане прекалено течна сметаната) . Оставяме в хладилника да постегне.
Украса:
1 черешово желе
филирани бадеми
малини,френско грозде,мента
За шоколадовия ганаш:
250 гр. черен шоколад
160-180мл сладкарска сметана
10гр.масло
След като блата е изстинал разрязваме през средата. Намазваме целия блат със черешовото желе, разпределяме сметаната (като сме оставили малко да намажем и отгоре тортата),слагаме другия блат и намазваме отгоре. Тортата се оставя да стегне в хладилника поне 3-4 часа преди да се залее със шоколадовия ганаш.
За ганаша:
Затопляме сладкарската сметана до степен преди завиране. Натрошаваме парчетата шоколад и пасираме сместа с пасатор. Добавяме маслото и отново пасираме. Ако ганаша е прекалено гъст (получава се от технологията с пасатора) се затопля още сметана и се добавя до постигане на желаната консистенция.
След като тортата е стегнала отваряме ринга, заглаждаме идеално повърхността,за да не се прекъсва шоколада докато го разнасяме и поливаме с ганаша. Отново оставяме в хладилник докато се стегне. След това окрасяваме отгоре със плодове и стръкчета мента, а отстрани нанасяме филираните бадемчета.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 6
Архив